Blog # 9

22 Oct

 

Europai Unio nepei, tudjak mi keszul ellenuk ?

 

Az amerikai egyesult allamok egy federalista allam amibe  otven  allam tartozik. Ettol feltek europa orszagai es politikusai, hogy Unioba valo tomorulesuk, nehogy egy europai egyesult allamok letrehozasat eredmenyezze.

Mert mi is a FEDERACIO : az egy olyan szovetseg , ahol a tagallamok, csak bizonyos fokig onalloak, mert a nemzetkozi jog alapjan, nem szamitanak fuggetlen allamnak. Nincs onallo katonasaguk es kulpolitikajuk sem.

A KONFEDERACIO : ( CSTO, BRICS  allamai ) olyan gazdasagi, vagy katonai szovetseg, ahol fuggetlenek maradnak, idorol idore, ujabb szerzodeseket kotnek es bontanak.

Jelen pillanatban Franciaorszagnak vetojoga van az ENSZ-ben.  Mi tortenik majd azzal ?

Bajnai,  mar  ez ev januarjaban azt ajanlotta, hogy a szethuzast ugy lehetne megakadalyozni, ha az Europai Unio, letrehozna olyan szervezeteket, csoportokat, hogy a rebellis orszagok, buntethetove valjanak.  Hogy tortenjen ez ?  A buvos szot, hogy  FEDERACIO,  ami megoldana ezt a problemat, meg nem mondta ki, ezt ot honap mulva, Herman Van Rompuy  (az europai tanacs elnoke  ) es Pierre Moscovici ( az europai bizottsag tagja ) egyuttesen kijelentettek   (2014 06.30-an,  a You – Tube -n barki megnezheti a cime : George Soros  The Tragedy of  the Europian Union )  hogy az Europai Uniot, egy federalista tomorulesbe kell elhelyezni, annak erdekeben , hogy a szeker egyfele huzzon , azaz a politikai szethuzas elkerulheto legyen.  Erdekes Nem ?   Soros a harmadik beszelgeto partner, termeszetesen kifejezte  aggodalmat az Ukran helyzet miatt es javasolta,  egy uj  ” Europai Project Bank ”   letrehozasat, 100 billio EU szabad alaptokevel,  (ennek garantora az europai unio lenne ), ahogy mondta, ez elsosorban Ukrajna felepiteseben segitene  Ukran Bond nevet lehetne adni a projectnek,  ami szerinte visszacsalna a nagy multinacionalis companycat,  ezzel az europai unio gazdasaga is fellendulne.  Ajanlotta tovabba  egy,   az amerikaihoz  hasonlo Treasury Bank letrehozasat is.

Egyik konyveben Soros azt mondja : az europai orszagok nem jottek ra ,  hogy amikor feledtak a jogukat arra, hogy a sajat penzuket printeljek  es ezt a jogot atadtak az “Europai Central Banknak ” kitettek magukat annak a veszelynek, hogy barmikor csodbe mehetnek, tobbek kozott azert, mert ezzel a  nemzetkozi gazdasagi piac  altal teljesen tonkretehetoek   ( TOZSDE  Short-selling  )

Ezekszerint egyertelmu, hogy amikor az Europai Uniot letrehoztak es a kozos penzt bevezettek,  a penzhatalom a  HATTERVILAG   tudatosan a sajat kezebe jatszotta europa orszagait.  Ugye igy nez ki a helyzet ???

Anglia az egyik legregebben   KOLONIZALO  orszag, nem valoszinu, hogy reszt vesz majd, ebben a federalista integracios jatekban  ( eloszor is, mert a bankvilag egyik kozpontja Londonban van, pontosan ugy, mint a Vatikan Romaban,  allam az allamban )  masodszor az evszazados kolonizalasi strategiaja altal, nagyon jol tudja, hogy egy orszagnak feladni a nemzeti valutajat, a nemzeti fuggetlensegenek feladasat jelenti. Marpedig Anglianak a mai napig, a vilag egyik legerosebb konvertibilis valutaja van. Majd kiir egy nepszavazast es kimarad az europai uniobol,  illetve nem  kot vele ennel szorosabb kapcsolatot. Termeszetesen az USA -t mint  eddig, ezentul is mindenben, szaz szazalekosan tamogatja majd.

Vilagosan latszik, milyen alattomosan es milyen szegyenteljes eszkozokkel probaljak  a vilag gazdasagat es orszagait maguk ala kenyszeriteni  (  alapitvanyokkal, mint a Soros alapitvanyok, amik politikai bomlasztasra alkalmasak,  helyi haboruk letrehozasaval ahol mindket felet eladositjak,  szankciokkal, aminek  bevezetesere az oroszok ellen rakenyszeritettek europat, ezzel mindket oldal gazdasagat gyengitve,  mert a cel, nem az eros vilaggazdasag letrehozasa, hanem az altaluk meggyengitett  vilag kizsakmanyolasa.

 

 

Kurepov  Borbala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *